Hoe heb ik het krachtvasten ervaren? Mijn doel was om het laatste beetje vet kwijt te raken en mezelf klaar te maken voor de zomer. Toen ik in aanraking kwam met Krachtvasten via Ketelaar, besloot ik om samen met Nick dit avontuur aan te gaan. De keuze om dit traject samen te doorlopen, voelde goed. Samen iets ingrijpends ondernemen en hetzelfde pad bewandelen geeft je een prettiger gevoel omdat je beide door hetzelfde traject heen gaat.

De start van het traject begon met een duidelijke intake. Tijdens dit gesprek werd het gehele proces uitgelegd en kreeg ik de kans om al mijn vragen te stellen. Dit bracht helderheid voor mezelf. Tijdens deze intake vond ook meteen de eerste weging plaats en ontving ik de benodigde supplementen voor de komende tien dagen.

Als iemand die al twee jaar intensief bezig is met krachttraining, waarbij ik vaak voor weinig herhalingen ga, was het een nieuwe ervaring om met Krachtvasten te beginnen. Hier draaide het juist om veel herhalingen, wat in het begin even wennen was. Desondanks was het verfrissend om mentaal door te zetten en uit mijn gebruikelijke routine te stappen. Dit werd ook weerspiegeld in de spierpijn die ik ervan kreeg. Naast de krachttraining was cardio ook een onderdeel van het traject, wat voor mij makkelijk te doen was.

Qua voeding ben ik erg positief, en sommige van de gerechten die ik tijdens het traject ontdekte, behoren zelfs nu nog bijna dagelijks tot mijn eetpatroon.

De afbouwfase en het begin van de vastendagen verliepen vrij soepel voor mij, maar de laatste vastendag was een uitdaging. Hieruit leerde ik dat het wellicht verstandig is om tijdens dit traject niet te veel andere activiteiten te ondernemen, aangezien dit de optimale ervaring kan verstoren. Gelukkig was Miriam altijd beschikbaar om mij bij te staan. Haar betrokkenheid was duidelijk voelbaar en ik kon op elk moment vragen stellen of om verduidelijking vragen. Dit droeg positief bij aan mijn ervaring.

In totaal ben ik gedurende die tien dagen 2,8 kg afgevallen, een resultaat waar ik zeer tevreden mee ben, zeker gezien mijn startpunt met een vetpercentage van minder dan 10%.

Ik wil Miriam van harte bedanken voor haar ondersteuning en begeleiding. Ik moedig iedereen aan om een intakegesprek aan te vragen en te ontdekken of dit traject bij jou past. Het kan een positieve verandering teweegbrengen.

 

 

 

Kennismakingsgesprek

Benieuwd hoe het is om te trainen met een personal trainer? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Aanmelden

Certificering