Eind van november zat ik weer eens op het internet de google-en over het onderwerp afvallen. Per toeval kwam ik op de website van Ketelaar Sport terecht en zag het verhaal van personal training. Het verhaal van Theo sprak me wel aan en ik dacht laat ik eens een mailtje doen. Want ik moest afvallen en veel, dat wist ik. Nog geen paar uur later ging de telefoon, Theo Heister van Ketelaar Sport. Ik schrok me een ongeluk, want weten dat je wat moet doen is iets anders dan het werkelijk gaan doen. Had een impulsieve mail gestuurd en nu werd ik al gebeld. Maar naar even gesproken te hebben toch een afspraak gemaakt om elkaar persoonlijk te ontmoeten om te kijken wat personal training nou echt betekende. Het gesprek verliep erg goed, ik kon merken dat Theo erg enthousiast was en een echte sportman die andere wil leren en motiveren.

3 Januari was dan mijn eerste training, om het nieuwe jaar maar meteen goed te beginnen. Maar wat was ik zenuwachtig. Nou moest ik me gaan wegen, vreselijk. En dat ook nog eens bij een onbekende en nog wel een man. Maar door even kort te spreken voelde ik me al snel beter. De eerste drempel was genomen, nu de volgende: sporten in een volle sportzaal, want wat zal iedereen wel niet denken. Bij binnenkomst was ik net een klein bang vogeltje. Theo verzekerde me dat dit maar voor even was, en ik weet nog dat ik dacht ‘ja ja het zal wel’. Maar gelijk had hij, nu een half jaar later verder voel ik mij helemaal op mijn gemak. Als ik in een training zit krijg ik de rest om me heen niet eens mee omdat ik vaak zo geconcentreerd ben.

De trainingen zijn zwaar, maar vooral ook erg leuk. Ik had nooit gedacht dat ik zoveel van mezelf zou zien. Elke keer als ik weer kom, doen we andere oefeningen en elke keer weer nieuwe uitdagingen. Theo is echt een super trainer, gemotiveerd, doelgericht maar vooral ook gewoon menselijk. Je wordt niet gedrild, maar je gaat wel net een paar stapjes verder dan als jezelf zou sporten. Tijdens de traingingen word er ook vaak lekker gekletst en gelachen, en dan weer verder met het harde werken.

Na 2 ½ maand was mijn eerste doel bereikt (10kg verliezen), toen werd het moeilijker. Ik trainde veel, at gezond en goed maar viel vaak niet af of een beetje of kwam zelfs wat aan. Dat maakte het erg moeilijk om gemotiveerd te blijven. Maar als je zo’n ontzettende gemotiveerde trainer naast je hebt staan, moet je wel door en het lukte. Nu een half jaar later kan ik zeggen dat mijn 2de doel gehaald is, dat was 20 kg in totaal verliezen.

Na dit half jaar ga ik gewoon weer verder met een nieuw doel, heb nu al zin in mijn volgende training. Wie had dat ooit gedacht, van een persoon die een hekel had aan sporten, ben ik veranderd in een persoon die sporten met plezier doet.

Als je er over nadenkt om af te willen vallen, ik kan dit traject alleen maar met de volle 100% aanraden. Het is kostbaar, maar laten we eerlijk wezen die dieetvoedingen en dergelijke kosten ook een bak met geld. En op deze manier val je af op een gezonde manier en het blijft eraf. Geen ge-jojo meer en uiteindelijk nog zwaarder worden dan je was, maar als je gezond blijft leven (eten en bewegen) blijft het zo!

Kennismakingsgesprek

Benieuwd hoe het is om te trainen met een personal trainer? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Aanmelden

Certificering