Na een half jaar 3-4 x per week krachttraining te hebben gedaan, met goede vooruitgang in m’n trainingen, maar nog weinig verbetering in m’n vetpercentage, dacht ik, ik doe iets niet goed.

Op 11 april had ik een gesprekje met Theo Heister nadien besloten eerst eens te starten met 10 dagen sportvasten. Meteen aansluitend kon ik met Miriam om de tafel. Wat echt ideaal was.

Zij legde mij het programma uit en wist ik dat dit is wat ik nodig had. Even een harde reset aan m’n eetpatroon om de “switch” te maken zodat ik wel m’n overtollige vetreserves zou verbranden.

De volgende dag starte mijn 10 dagen van sportvasten. 10 dagen een strikt voedingschema (3 dagen voeding afbouwen, 3 dagen vasten en 4 dagen weer opbouwen) en elke dag 30 min. cardio op een matig intensiteit. Aangevuld met supplementen.

Heb je geen ontzettende honger, is het zwaar om te sporten, wordt je niet helemaal duizelig? Waren vragen die ik kreeg. Honger …. ja zeker maar dat is ook het hele idee je bent aan het vasten!! Sporten…. nee totaal niet zwaar geen enkel moment gehad dat ik dat een opgave vond ook geen enkel moment me naar/duizelig gevoeld. Vermoedelijk mede door de supplementen die je moet nemen.

Daarnaast is de begeleiding super. Miriam appte me elke dag of het goed ging en of ik nog vragen had. De gouden tip tijdens de vasten dagen is om je 100ml vruchtensap ’s avonds te vervangen voor 300 ml tomatensap. Warm maken met wat Italiaanse kruiden en peper, soort soepje. Wat dan heerlijk hartig is.
Tevens elke dag wegen bij Ketelaar op de Inbody schaal gaf een goed inzicht hoe de vorderingen waren.

Voor mij een geweldig programma. In 10 dagen bijna 8 kg afgevallen waarvan ruim 5 kg vetmassa en 11 cm minder buikomvang.
Behalve dat ik natuurlijk flink wat was afgevallen helpt het vasten je ook nadien. Als ik 10 dagen kan vasten, kan ik de rest ook. #mindset.

Ik ben, op advies van Miriam in het eind gesprek, nadien verder gegaan met intermittent fasting. (16 uur niet eten 8 uur wel. Ik start met eten om 1000 uur en na 1800 uur eet ik niet meer) Na het sportvasten is dat totaal niet moeilijk meer en helpt het me om me aan m’n voorgeschreven macros te houden.
1 x per week eet ik 24 uur niet. Ik eet zondagavond m’n laatste maaltijd en dan niet eerder dan maandagavond, een normale maaltijd. Na een weekend waar er vaak vanalles is en vaak ook “extraatjes” is het heerlijk je week weer goed te beginnen.

Ik kan iedereen het programma aanraden. Het is een vliegende start om af te vallen, geeft een reset aan je voedingspatroon, helpt je enorm om vet te blijven verbranden maar het allerbelangrijkste: het geeft je de juiste mindset om daarna verder te gaan. Want het is natuurlijk niet zo dat je na die 10 dagen weer achterover kan gaan zitten.

Zelf train in nu 3x per week. 2x zelfstandig en 1x per week begeleid Theo Heister me 1 op 1. Voor mij heel prettig. Een stok achter de deur om vol te houden om m’n doelen te halen, te sparren over trainingschema’s en voeding. Maar ook dat beetje extra te geven tijdens je trainingen.

Ketelaar Sport, Miriam en Theo alvast super bedankt voor jullie hulp zover, want we gaan nog even door. Tot nu toe -17 kg / 23 cm minder buikomvang in 2 maanden and counting.

 

Kennismakingsgesprek

Benieuwd hoe het is om te trainen met een personal trainer? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Aanmelden

Certificering