Ik ben Jamie Overbeek, 17 jaar en kom uit Ulft. In tegenstelling tot de meeste jongeren in de regio doe ik iets wat je eigenlijk niet bij een atleet uit de Achterhoek verwacht en dat is professioneel kitesurfen. Als 9 jarige kwam ik met de sport in aanraking, na al vanaf mijn zesde met vliegers bezig te zijn geweest.

Mijn talent werd al op jonge leeftijd gescout en sinds ongeveer anderhalf jaar ben ik professioneel en fulltime met de sport bezig. Dat betekent veel trainen, veel reizen en aan een serie competities deelnemen die over de hele wereld kunnen plaatsvinden.

In mijn sport heb je een afhankelijkheid van bepaalde weerscondities wat een continuïteit van trainen met vaste intervallen lastig maakt, daarom zocht ik naar oplossingen waarbij ik ook ondersteunende training kan doen in de tijd dat de condities om te kitesurfen ongunstig zijn.

Ondertussen heb ik al een aantal mooie resultaten neergezet waaronder podiumplaatsen op grote wedstrijden en een wereldhoogterecord dat 8 maanden op mijn naam stond.

Met Theo Heister van Ketelaar Sport uit Ulft had ik al eens gewerkt met goede ervaring en daarom weer contact gelegd om een game plan te maken hoe hij mij kon ondersteunen. Met Theo heb ik nu een aantal begeleide sessies gehad waar de focus ligt op een gerichte training die mij in de uitvoering van mijn sport ondersteunt maar ook mindset komt aan bod, dit helpt mij als competitie atleet om te focussen en om te gaan met druk. Vanaf nu ga ik bij Ketelaar zelf aan de slag met een speciaal op mijn sport gericht trainingsschema.

Nu ligt voor mij de focus op de grootste competitie die we binnen het kitesurfen kennen en dat is de Red Bull King of the Air die ieder jaar in Kaapstad Zuid Afrika wordt gehouden. Hier heb ik vorig jaar als rookie en jongste deelnemer ooit aan mogen deelnemen en heb tegen de wereldtop mogen varen. Tegen alle verwachtingen in ging het daar zo goed dat ik als de nr. 2 op het podium ben geëindigd. In November reis ik daarom weer af naar Zuid Afrika om de uitdaging weer aan te gaan.

 

Kennismakingsgesprek

Benieuwd hoe het is om te trainen met een personal trainer? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Aanmelden

Certificering